Hopp til hovedinnhold
Nyhet

Skoler i DNS viser frem prosjekter i Naturmangfold

Elever fra Risør barneskole viser frem sitt prosjekt om hummer til Kronprinsparet i forbindelse med åpningen av utstillingen Naturmangfold hos Vitensenteret Sørlandet 1. september. Elever fra Lutvann skole deltar på fotoutstillingen for Norske naturfotografer "Norsk natur-vill, vakker og sårbar" på Rådhusplassen i Oslo med åpning 1. september.

Risør barneskole var en av de første skolene som var med i Den naturlige skolesekken (DNS). Skolen utarbeidet et undervisningsopplegg om hummeren (se "Forskerspiren ser på hummeren") i samarbeid med Hummerreservatet i Risør og Naturfagsenteret. Nå får de anledning til å presentere prosjektet sitt for Kronprinsparet 1. september (se vedlegg "Kronsprinsparet åpner utstillingen Naturmangfold hos Vitensenteret Sørlandet").

Hummer. Fotografert av Øysteni Paulsen Hummer. Fotografert av Øysteni Paulsen

Undervisningsopplegget viser på en fremragende måte hvordan  elever og lærere kan bli involvert i nærnatur og bærekraftig utvikling knyttet til en lokal problemstilling.

Lutvann skole deltok også i oppstarten av DNS og gjennom sitt arbeid med fugler i nærområdet har de beskrevet undervisningsopplegget "Forskerspirer studerer fugler" i samarbeid med Norsk ornitologisk forening og Naturfagsenteret. Elevene vil fortelle om fugleprosjektet ved åpningen av fotoutstillingen "Norsk natur-vill, vakker og sårbar" på Rådhusplassen i Oslo 1. september.