Hopp til hovedinnhold

Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv

Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv
Beskrivelse:

www.geiranger.no/.../264-stiftinga-geirangerfjorden-verdsarv

Tildelt midler: 2014/2015
Trinn: 1 -10
Fag: Mat og helse, naturfag, samfunnsfag, norsk og kunst og håndverk
Type: kurs for lærer og Undervisningsopplegg

Stiftinga Geirangerfjorden verdsarv har samarbeidet med Eidsdal skule, Geiranger skule og Sunnylven skule. Målsetningen var at lærere og elever skulle lære mer om verdsarvverdiene i eget område, Vestlandsk Fjordlandskap. Hvilke kvaliteter som finnes der, verdien av dem, trusler og bærekraftig ivaretakelse. Gjennom konkrete prosjekter var elevene med på aktiviteter knyttet til hvordan mennesker har utnyttet og utnytter naturressursene på ulike måter.

 

Undervisningsoppleggene på de tre skolene har vært ulike, men alle har vært praktisk retta. Sunnylven tok utgangspunkt i en gammel husmannsplass og livet her, Geiranger hadde fokus på kulturlandskap og Eidsdal jobbet med kildesortering, gjenbruk og produksjon av egne produkter, blant annet ysting og spinning. Elevene har sett, opplevd og erfart hvordan ulike handlinger og levesett er eller kan være mer bærekraftige enn andre.

Prosjektet ble avsluttet med en stor utstilling som åpnet under «Grøn fjord konferansen» hvor elvene stilte ut produkter fra prosjektene sine.

Blomar vi fann – Geiranger skule.
Blomar vi fann – Geiranger skule.

Frå ull til tråd – Eidsdal skule. Frå ull til tråd – Eidsdal skule.

Framføring på Grøn fjord konferansen – Geiranger skule. Framføring på Grøn fjord konferansen – Geiranger skule.