Den naturlige skolesekken
Utdanning for bærekraftig utvikling i praksis

Lilla spiral natursekken logo

Den naturlige skolesekken

... skal bidra til å utdanne elevene til å delta, påvirke og bidra til en bærekraftig utvikling. 

Vardafjell vgs

Miljøsatsing på Vardafjell: - Vil være i forkant før 2020 (22.02.2019)

Til den nye læreplanen for 2020 skal bærekraft være et av tre tverrfaglige tema. I forbindelse med dette ønsker Vardafjell videregående skole å være i forkant både i og utenfor klasserommet.
Haugesunds Avis 21. februar 2019

Konferanse

Motivasjon og engasjement for ei berekraftig framtid (12.02.2019)

8. februar gjekk konferansen i Den naturlege skolesekken av stabelen. Det er 10 år sidan dette nasjonale prosjektet starta, der utdanning for berekraftig utvikling står i fokus.

Klimaprisen 2018

DNS-skular løftast fram (17.12.2018)

I løpet av den siste tida har fleire skular som er eller har vore med i Den naturlege skulesekken fått merksemd for sitt arbeid med utdanning for berekraftig utvikling.

Berekraftsveke, Oslo Voksenopplæring

Berekraftsveke på Oslo Voksenopplæring Sinsen ( 8.11.2018)

I veke 38 arrangerte ei gruppe lærarar på Oslo Voksenopplæring Sinsen ei berekraftsveke med ulike foredrag, utstillingar og aktivitetar. Berekraftsveka var ikkje direkte knyta til prosjektet i Den naturlege skulesekken (DNS), men likevel var dette initiativet ei forlenging av erfaringane frå DNS-prosjektet, i følgje lærarane sjølv.

Søråshøgda skole_tomatplanter

Skolebesøk på Søråshøgda skole (19.10.2018)

Søråshøgda skole har bygget et flott drivhus av tomme brusflasker. De har også jobbet med å finne egnede UBU-tema som kan knyttes til skolehagen og har utviklet undervisningsopplegg på alle trinn og lagt disse inn i skolens lokale læreplan.

Nyhetsarkiv

.